Su'esu'ega i Tulaga Tu'uina atu o Pepa Offset

E tusa ai ma faʻamaumauga, o le aofaʻi o le faʻatupulaia o le gaosiga o pepa faʻapipiʻi i Saina o le a 3.9% mai le 2018 i le 2022. I tulaga o laʻasaga, o le gaosiga gafatia o pepa faʻapipiʻi o loʻo faʻaalia ai le tulaga lautele o le faʻatupulaia tumau. Mai le 2018 i le 2020, o lepepa fa'apipi'i alamanuia o loʻo i se tulaga matua, o le tuputupu aʻe fua o le gaosiga gafatia e le maualuga, o loʻo faasolosolo malie le faʻaitiitia o tupe maua a le alamanuia, ma o loʻo faʻateleina le tauvaga i le pisinisi lava e tasi. Mai le 2020 i le 2022, o le gaosiga o le gaosiga o pepa o le a faʻatupulaʻia laʻititi, ma o le tele o le gaosiga fou gafatia i totonu o le alamanuia o le faʻalauteleina lea o le gaosiga gafatia o kamupani pepa tetele. Mai ia Iulai 2021, o le a faʻalauiloaina le "faʻalua faʻaitiitiga" faiga faʻavae, ma o le manaʻoga mo tusi aʻoaʻoga o le a faʻaitiitia tele, o le paleni i le va o le sapalai ma le manaʻoga o le a faʻaitiitia, ma o le a faʻatuai ai nisi o gafatia gaosiga fuafuaina. I lalo o le faatosinaga a le ofisa e leai ni pepa ma le "faʻaitiitia faʻalua" faiga faʻavae, o le aofaʻi o le manaʻoga mo pepa faʻapipiʻi e "faʻagesegese", ma le tau o le pulupulu laupapa e maualuga, ma e maualalo tupe maua a le alamanuia. O le lelei o le tu'ufa'atasia e kamupani pepa tetele o vaomatua, pulu ma pepa o lo'o fa'aalia atili. Lagolagoina e le lolomiina o manaoga, o le manaoga mo pepa offset e fai si malo. I tausaga talu ai nei, o nisi o kamupani pepa tetele ua faʻalauteleina a latou gaosiga gafatia; kamupani pepa laiti e sili atu ona fetuutuunai, ma pe a le lelei a latou tupe mama, e masani ona latou fesuiai le gaosiga pe tapunia i vaega.

offset gafatia gaosiga pepa

A fua i suiga i le tufatufaga faʻaitulagi o pepa offset i Saina i le lima tausaga talu ai, o le itulagi i Sasaʻe o Saina sa avea pea ma nofoaga autu o gaosiga mopepa fa'apipi'i i Saina. O le latalata i le tagata faatau ma le faʻalagolago i le lelei o mea mataʻutia o mafuaʻaga autu ia mo le lagolagoina o le faʻaogaina o le gafatia o le gaosiga o pepa faʻapitonuʻu. O le gaosiga gafatia i Saina i Saute ua faʻatupulaia vave i tausaga talu ai nei, ma o le fuafuaina o le gaosiga gafatia i le lumanaʻi o loʻo faʻalauteleina, aemaise lava ona o le itulagi e talafeagai mo le atinaʻeina faʻatasi o vaomatua, pulupulu ma pepa. I le aotelega, o le gaosiga o le tufatufaina atu o pepa offset ua faʻavasegaina i le lima tausaga talu ai, ae i le tulaga o le gaosiga gafatia, o loʻo pulea pea e Saina Sasaʻe, Saina Tutotonu, ma Saina i Saute, ma le faʻatulagaina o le gaosiga gafatia i isi itulagi. e fai si la'ititi.

Fa'asoaga gafatia

I le isi lima tausaga, o le ai ai le tele o fuafuaga fuafuaina le gaosiga o pepa offset, e tele lava ina taulai i le vaitaimi mai le 2023 i le 2024. O loʻo fuafua le alamanuia e tuʻuina atu i le gaosiga e sili atu i le 5 miliona tone, ma o le gaosiga gafatia o le a faʻatumauina i totonu. Saina i Saute, Saina Tutotonu, Sasae Saina ma isi itulagi. O le gaosiga gafatia o pepa offset i Saina ua matua faateleina i le taimi lava e tasi. O loʻo faʻatatauina o le gaosiga o le gaosiga o pepa faʻapipiʻi i Saina o le a faʻatupulaʻia i le averesi o le 1.5% mai le 2023 i le 2027. O mea e faʻaosofia ai le gaosiga fou, i le tasi itu, o le tele o faʻamanuiaga o lepepa fafie alamanuia i nai tausaga ua tuana'i, lea ua tosina mai ai le naunautaiga o tupe teufaafaigaluega; I lalo o le tulaga lautele o le faʻaleleia atili, ua faʻateleina fuafuaga faʻafaigaluegaina pisinisi ma faʻalauteleina.

Pepa fa'ase'e Avanoa

 


Taimi meli: Ian-09-2023